Центр імпульсно-хвильової терапії у кардіології

Статті

Місце ударно-хвильової терапії у лікуванні рефрактерної стенокардії

У Україні в даний час летальність від серцево-судинних захворювань становить більше 50% від загальної смертності. Лікування хворих на стабільну стенокардію, перш за все, спрямоване на поліпшення прогнозу та якості життя (КЗ) за рахунок зменшення частоти та інтенсивності ангінозних нападів, а також потреби в прийомі нітратів. Однак навіть хірургічне лікування ішемічної хвороби серця (ІХС), що є методом вибору, не в змозі повністю вирішити проблему рецидиву хвороби внаслідок рестенозу, який після черезшкірних коронарних втручань (4KB) виникає у 32 40% хворих протягом 6 місяців, а після коронарного — у 20-25% хворих протягом 8-10 років.
В останні роки в кардіології з'явився новий напрямок у лікуванні ІХС — терапевтичний ангіогенез. До нових технологій, що дозволяють неінвазивно впливати на ангіогенез у зоні ішемії, відноситься і ударно-хвильова терапія (УВТ) серця. На сьогоднішній день УВТ в основному рекомендується за наявності зворотної стенокардії після реваскуляризації міокарда або за наявності міокарда, що гібернує, у хворих з постінфарктним кардіосклерозом, коли хірургічне втручання відстрочене або неможливо.
...

Чим більше солі їсть людина, тим ближча смерть від інфаркту

Фахівці з Центру харчування Всесвітньої організації охорони здоров'я, що базується в університеті Уорвіка (University of Warwick), та Європейського центру гіпертонії в Неаполі опублікували метадослідження, яке об'єднало дані 13 тривалих проектів з вивчення зв'язку між вживанням солі в їжу та ризиком серцево-судин. Великий масив даних однозначно говорить, що чим більше солі їсть людина, тим вищий для неї ризик серцево-судинних захворювань.
...

Ударно-хвильова терапія при ішемічній хворобі серця

Як відомо, за останні 20 років досягнуто значного прогресу в лікуванні ішемічної хвороби серця як у нашій країні, так і за кордоном, що пов'язано, в першу чергу, з бурхливим розвитком інтервенційних та хірургічних методів лікування ІХС. Добре відома потреба населення цих втручань у європейських країнах — на один мільйон населення на рік необхідно виконувати до 5000 коронарографій, близько 1500–2000 ендоваскулярних коронарних інтервенцій, 800–1000 операцій АКШ.
...

Лікування ішемічної хвороби серця. Новий напрямок у лікуванні ІХС

Ішемічна хвороба серця (ІХС) залишається однією з провідних причин інвалідності та смертності населення. Найбільш поширеним проявом ІХС служить стабільна стенокардія, яка виявляється у 10-20% чоловіків і 10-15% жінок старше 65 років. За даними Фремінгемського дослідження, при стенокардії серцево-судинна смертність за 2роки склала 5,5% у чоловіків та 3,8% у жінок.
...