Центр імпульсно-хвильової терапії у кардіології

Статті

Фахівці з Центру харчування Всесвітньої організації охорони здоров'я, що базується в університеті Уорвіка (University of Warwick), та Європейського центру гіпертонії в Неаполі опублікували метадослідження, яке об'єднало дані 13 тривалих проектів з вивчення зв'язку між вживанням солі в їжу та ризиком серцево-судин. Великий масив даних однозначно говорить, що чим більше солі їсть людина, тим вищий для неї ризик серцево-судинних захворювань.

Вчені опрацювали дані більш ніж 170 тисяч людей зі США, Японії, Великобританії, Нідерландів, Фінляндії та Китаю. Дослідження тривали від трьох із половиною до 19 років. Усього спостерігали тисячі подій (наприклад, летальні та нелетальні інфаркти), спричинені серцево-судинними захворюваннями.

У ході оцінки даних вчені можуть заявити таке: при зниженні споживання солі на п'ять грамів на день ризик інфаркту знижується на 23%, а ймовірність появи серцево-судинних захворювань – на 17%.

Ось що говорить один провідних авторів дослідження, професор Паскуале Страццуло: "Більшість дорослих у світі вживає більше десяти грамів солі на день. Згідно з останніми рекомендаціями ВООЗ, ця кількість не повинна перевищувати п'яти грамів".